This website uses cookies to ensure a better user experience.

To get more information, please read our Cookie Statement.

OK

Contrast Dysl
A A A
Other Activities: Predstavljanje usluge Srca „Napredno računanje“ - superračunalo „Supek“20/04/2023/ at 11:00h
Institut za fiziku, dvorana u 1. krilu

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), u suradnji s Institutom za Fiziku, Institutom Ruđer Bošković i Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu će u četvrtak 20. travnja 2023. s početkom u 11 sati predstaviti uslugu Srca „Napredno računanje“.

Usluga „Napredno računanje“ namijenjena je istraživačima koji u svom radu koriste ili planiraju koristiti tehnologije naprednog računanja za rješavanje resursno zahtjevnih izazova. Unaprijeđena je i nadograđena novim resursima izgrađenima projektom Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), prvenstveno novim superračunalom „Supek“. Resurs za računarstvo visokih performansi, superračunalo „Supek“, pruža znanstvenicima vrhunsku računalnu okolinu te osigurava mogućnosti za istraživanja neizvediva na standardnoj računalnoj opremi.

Predstavljanje će se održati na Institutu za fiziku, Bijenička cesta 46, dvorana u I. krilu (prizemlje, lijevo), 20. travnja 2023. s početkom u 11 sati. Predstavit ćemo mogućnosti prijave i uvjete za korištenje Usluge, a imat ćete priliku saznati sve što vas zanima o novom superračunalu „Supek“.

Program predstavljanja:

11:00 – 11:15 Uvod: projekt HR-ZOO – Ivan Marić, ravnatelj Srca

11:15 – 12:15 Predstavljanje usluge „Napredno računanje“ i novog superračunala „Supek“ – Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje, Srce

12:15 – 12:30 Znanstvene aplikacije na superračunalu „Supek“ – dr. sc. Marko Kvakić, e-znanstvenik, Srce

12:30 – 13:00 Pitanja i rasprava

Za sudjelovanje na događanju potrebno je ispuniti prijavu.

IF Ⓒ 2017