Ova stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo.

Više informacija možete pronaći u Izjavi o kolačićima.

Slažem se

Kontrast Disl
A A A
Izdvojeno — 14.03.2019.

18/3/2019: Plenary meeting of the Association of Resources for Biophysical Research in Europe-Molecular Biophysics in Europe (ARBRE-MOBIEU)

Znanje o molekularnoj, fizikalnoj osnovi bioloških mehanizama ubrzano raste. Principi i metode biofizike pružaju temelj bioznanosti i racionalan jezik za raspravu među znanstvenicima različitih disciplina. Molekularna biofizika je studija bioloških makromolekula i supramolekulskih sustava, između opisa atomskih struktura molekula i promatranja na staničnoj razini.
Osim radnih sastanaka posvećenih tekućem radu ARBRE-MOBIEU-a organizirane su 4 znanstvene sekcije, 3 poster sekcije i mnogo vremena za umrežavanje i rješavanje zagonetke života. Tu su i predstavnici drugih nekoliko COST znanstvenih mreža koje su također surađivale sa hrvatskim znanstvenicima u području molekularne biofizike.
Ovo je dosad najbrojniji susret ARBRE mreže, s gotovo 200 sudionika iz cijele Europe i petnaestak sponzora i drugih partnera iz industrije. Iz RH tu je oko 35 sudionika. ARBRE-MOBIEU i Hrvatsko biofizičko društvo cijene sudjelovanje industrijskih partnera, ali i pomoć Instituta za fiziku te Instituta Ruđer Bošković. 
Uvodnu riječ održati će, uz prof. Patricka Englanda, voditelja ARBRE-MOBIEU i ravnatelj IRBa, dr.sc. D. Smith te dr.sc. T. Vuletić, kao predstavnik IFa- i HBD.
Po uvodnoj riječi, plenarno predavanje održat će cijenjeni znanstvenik iz hrvatske dijaspore, prof. Nenad Ban, sa ETH, Zürich.  

Molecular_Biophysics

Welcome to ARBRE-MOBIEU Zagreb.pdf

Mrežna stranica: https://arbre-mobieu.eu/zagreb-2019-home/

 

IF Ⓒ 2017