Ova stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo.

Više informacija možete pronaći u Izjavi o kolačićima.

Slažem se

Kontrast Disl
A A A
Izdvojeno — 03.02.2021.

Sastanak Znanstvenog savjeta Instituta

Dana 2. veljače 2021. održao se sastanak Znanstvenog savjeta instituta za fiziku. Znanstveni savjet okupio se s ciljem upoznavanja članova s aktivnostima Instituta u posljednjih pet godina, pri čemu je poseban naglasak bio na provedbi infrastrukturnih projekta te planiranja budućih aktivnosti unutar znanstveno-istraživačkog odjela.

 ZS collage

 

Znanstveni savjet je savjetodavno tijelo Instituta u čijem sastavu su prof. Laszlo Forro, prof. dr. sc. Zoran Hadžibabić, prof. dr. sc. Dragan Mihailović, prof. dr. sc. Dejan Milošević te prof. dr. sc. Igor Žutić. Organizacija sastanka Znanstvenog savjeta jedna je od aktivnosti vezanih za organizacijsku reformu Instituta za fiziku koja se provodi u sklopu projekta Kriogeni centar Instituta za fiziku (KaCIF). Sastanak savjeta održao se u obliku virtualnog sastanka, putem digitalne platforme, uslijed epidemioloških ograničenja.

Uprava Instituta, znanstvenici, voditelji infrastrukturnih projekata te rukovoditeljice administrativnih odjela, predstavili su tekuće aktivnosti te su dali osvrt na planove za iduće strateško razdoblje koje slijedi po provedbi infrastrukturnih projekata.

Priliku za predstavljanje dobili su voditelji znanstvenih projekata instituta te naši najmlađi suradnici, doktorandi, čija su izlaganja privukla pažnju članova Znanstvenog savjeta i dobila nepodijeljene simpatije.

Po završetku predstavljanja Instituta, potaknuta je diskusija u kojoj su članovi savjeta iznijeli svoja razmišljanja o tome što bi Institut trebao učiniti u ojačavanju svojih znanstvenih kapaciteta i prepoznatljivosti, te koje su mogućnosti u prevladavanju poteškoća vezanih za konkurentnost plaća i uvjeta rada, a koji predstavljaju osnovu privlačenje najboljih znanstvenika i za daljnji znanstveni napredak Instituta.

IF Ⓒ 2017