Ova stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo.

Više informacija možete pronaći u Izjavi o kolačićima.

Slažem se

Kontrast Disl
A A A
Izdvojeno — 25.11.2022.

Karijerni putevi na Institutu za fiziku

U petak 11.11. 2022. Institut je organizirao druženje sa studentima na temu mogućih specijalizacija, izrade seminara, diplomskih radova i radova za rektorovu nagradu. 

Što se sve istražuje na Institutu za fiziku, koje prilike pružaju novi infrastrukturni projekti i kako svoj profesionalni razvoj i rad u Hrvatskoj vide naši mlađi kolege, studenti su imali priliku saznati kroz kratka predstavljanja, posjete laboratorijima i neformalne razgovore.

Zbog zauzetosti ravnatelja, u ime Instituta studente je pozdravio dr. Marko Kralj. Uslijedila su kratka predstavljanja pojedinih znanstvenih grupa, koje su redom održali dr. Mario Rakić, dr. Neven Šantić, dr. Silvije Vdović, dr. Marin Petrović, dr. Tomislav Vuletić, dr. Nikolina Novosel, dr. Petar Popčević i dr. Ivan Balog. Također, kratko predstavljanja rada Udruge „Istraživački centar mladih“, koja djeluje u prostorima Instituta, održala je Magdalena Živković.

Nakon toga, studenti su obišli laboratorije Instituta te se tako dodatno upoznali s eksperimentalnim znanstvenim radom na Institutu. Posjete su uključivale laboratorije svih 7 eksperimentalnih grupa na Institutu.

Na kraju događaja je organizirano druženje uz pizze i sokove, prilikom čega su studenti imali priliku i kroz neformalne razgovore s djelatnicima Instituta saznati koje su sve mogućnosti sudjelovanja u znanstvenom radu Instituta. 

 

IF Ⓒ 2017