Ova stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo.

Više informacija možete pronaći u Izjavi o kolačićima.

Slažem se

Kontrast Disl
A A A
Natječaji — 24.04.2024.

Institut za fiziku objavljuje javni natječaj za davanje u zakup zemljišta

Na temelju članka 6. Zakona o zakupu poslovnog prostora  i  Odluke ravnatelja Instituta za fiziku, Klasa:003-33/24-02/01, Urbroj:001-02-1 od 19. travnja 2024. g.  Institut za fiziku objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ

za davanje u zakup

 

I           PREDMET ZAKUPA

Dio nekretnine sagrađene katastarske oznake k.č.br. 3581, k.o. Centar upisana u Posjedovni list broj 2439 Područnog ureda za katastar Zagreb, a koja odgovara česticama upisanim u zk.ul.br. 5391, k.o. Grad Zagreb, u zemljišnu knjigu Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Zemljišnoknjižni odjel Zagreb (u daljnjem tekstu: Nekretnina). Točan smještaj i površina zemljišta je utvrđena dokumentaciji koja je prilog ovom javnom natječaju.  Ukupna površina zemljišta koja se daje u zakup je 144 m2 odnosno 12 m x 12 m.

NAMJENA: smještaj privremenog antenskog stupa „COW“ i pripadajuće elektroničke komunikacijske infrastrukture i povezane opreme

TRAJANJE: 3 godine od sklapanja ugovora o zakupu

POČETNI IZNOS ZAKUPNINE: 1332,00  EUR mjesečno  bez PDV-a. U zakupninu nisu uračunati režijski troškovi.

JAMČEVINA: iznos jedne mjesečne početne zakupnine

 

II         UVJETI NATJEČAJA

  • Za sudjelovanje na natječaju podnosi se pisana ponuda.
  • Zahtjev u kojem mora biti navedeno:
    Za pravne osobe: naziv tvrtke, sjedište, OIB, adresa elektroničke pošte, broj telefona za kontakt,  podatke o osobi ovlaštenoj za zastupanje;
    Za obrtnike i predstavnike samostalne djelatnosti: naziv obrta, sjedište/prebivalište, OIB, adresa elektroničke pošte, broj telefona za kontakt;
    svi s navodom djelatnosti koju će obavljati u poslovnom prostoru za koji se podnosi ponuda.
  • Prostor se daje u zakup u viđenom stanju.
  • Ugovor o zakupu sklapa se na određeno vrijeme.
  • Ugovor o zakupu sklapa se sa ponuditeljem koji u svojoj pismenoj ponudi, ponudi najvišu mjesečnu zakupninu za predmet zakupa.
  • U cijenu zakupnine nisu uključeni pripadajući režijski troškovi.

 

III        PISANA PONUDA MORA SADRŽAVATI:

  • Zahtjev u kojem mora biti navedeno:
    Za pravne osobe: naziv tvrtke, sjedište, OIB, adresa elektroničke pošte, broj telefona za kontakt,  podatke o osobi ovlaštenoj za zastupanje;
    Za obrtnike i predstavnike samostalne djelatnosti: naziv obrta, sjedište/prebivalište, OIB, adresa elektroničke pošte, broj telefona za kontakt;
    svi s navodom djelatnosti koju će obavljati u poslovnom prostoru za koji se podnosi ponuda.
  • Ponuđenu mjesečnu zakupninu iskazanu brojkom i slovima koja ne smije biti niža od početnog iznosa navedenog u ovom natječaju
  • Broj žiro računa s naznakom poslovne banke kod koje je isti otvoren za eventualni povrat jamčevine
  • Izjava ponuđača da je suglasan da Institut za fiziku može koristiti i dalje obrađivati dostavljene podatke u svrhu provedbe postupka javnog prikupljanja ponuda sukladno propisima koji uređuju pravo na pristup informacijama
  • Izjava ponuđača da dio nekretnine koja se daje u zakup preuzima u viđenom stanju
  • Izjava ponuđača da je upoznat sa stanjem i opremljenošću objekta koji se daje u zakup

 

Uz ponudu ponuditelji su obvezni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • Presliku osobne iskaznice (za fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili predstavljaju samostalnu djelatnost)
  • Presliku izvatka iz odgovarajućeg registra ne starijeg od 3 mjeseca na dan otvaranja ponuda iz kojeg mora biti vidljivo da je ponuditelj ovlašten obavljati djelatnosti koju je naveo u ponudi (sudski/obrtni registar ili drugi odgovarajući registar)
  • Potvrdu izdanu od Ministarstva financija – Porezne uprave o stanju poreznog duga ponuditelja, ne stariju od 30 dana na dan otvaranja ponuda, u izvorniku, preslici ili elektronskom zapisu
  • Dokaz o izvršenoj uplati jamčevine isključivo s računa/imena ponuditelja
  • Izvornik ili ovjerenu presliku BON-a 2 ili SOL-a 2-podaci o solventnosti ili potvrda nadležnog tijela da nije u mogućnosti isto dostaviti, ne starije od 6 (šest)  mjeseci – samo za pravne osobe

Ponuditelji koji sudjeluju u javnom natječaju moraju uplatiti jamčevinu u iznosu jedne mjesečne početne zakupnine na bankovni račun Instituta za fiziku. Uplatu jamčevine ponuditelj će izvršiti na račun: IBAN HR26 23600001101445766 kod Zagrebačke banke d.d. uz opis plaćanja „jamčevina – natječaj za zakup – smještaj antenskog stupa“ sa pozivom na broj koji sadržava OIB ponuditelja, a koja jamčevina se najpovoljnijem ponuditelju uračunava u zakupninu prilikom zaključenja Ugovora o zakupu. Za sudjelovanje na natječaju se podnosi pisana ponuda.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju pravne i fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu djelatnost, državljani Republike Hrvatske, odnosno pravne osobe čije je sjedište u Republici Hrvatskoj, a koje su registrirane za obavljanje tražene djelatnosti.

Ponuda s cjelokupnom dokumentacijom mora biti uvezena i numerirana na način da je označen broj stranice i ukupni broj stranica ( npr. 1/3,2/3,3/3). Ponude koje su zaprimljene, a nisu uvezane i numerirane na prethodno opisani način, smatra će se nevaljanim te se iste neće razmatrati.

Zakupodavac, Institut za fiziku, zadržava pravo pozvati najpovoljnijeg ponuditelja koji je ponudi priložio presliku rješenja ili izvatka iz obrtnog/sudskog registra da u ostavljenom roku, a prije donošenja odluke o najpovoljnijoj ponudi, dostavi izvornik ili ovjerenu presliku rješenja ili izvatka iz obrtnog/sudskog registra iz kojeg mora biti vidljivo da je ponuditelj registriran za djelatnost koju je naveo u ponudi.

Temeljem članka 6. stavka 11. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora ( NN 125/2011, 64/2015, 112/2018) pravo prednosti na sklapanje ugovora o zakupu imaju osobe određene Zakonom o hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata i članovima njihovih obitelji ako se te osobe u svojoj prijavi na natječaj pozovu na to pravo, ako ispunjavaju uvjete iz natječaja, uvjete iz Zakona o zakupu i kupoprodaju poslovnog prostora i prihvate najviši ponuđeni iznos zakupnine.

Nepotpune i nepravovremene ponude neće se razmatrati. Nepravovremene i nepotpune ponude su ponude definirane člankom 17. Odluke o uvjetima i postupku davanja u zakup poslovnog prostora, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Klasa: 372-01/21-01-38/186, Urboj: 531-09-1-2/1-23-34.

Ugovor o zakupu, sukladno odredbi članka 4. stavka 3. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora mora biti potvrđen (solemniziran) po javnom bilježniku, na trošak zakupnika, kojim stranke suglasno utvrđuju da zakupodavac radi naplate dužne zakupnine izvrši neposrednu prisilnu ovrhu na cjelokupnoj imovini zakupnika radi naplate dužne zakupnine, odnosno pokrene ovršni postupak radi raskida ugovora i predaje dijela nekretnine koja se daje u zakup zakupniku.

Zakupniku nije dopušteno poslovni prostor dati u podzakup.

Ravnatelj Instituta za fiziku zadržava pravo da i po provedenom natječajnom postupku ne izabere najpovoljniju ponudu, bez posebnog obrazloženja natjecateljima.

 

IV        ROK ZA PODNOŠENJE PONUDA

Natječaj je otvoren 8 dana od dana objave u Narodnim Novinama d.d. i na internetskoj stranici Instituta za fiziku. Pisane ponude se dostavljaju na adresu: Institut za fiziku, Bijenička cesta 46, 10 000 Zagreb u zatvorenoj omotnici s naznakom: »Dostava ponude za zakup-smještaj antenskog stupa – ne otvarati«. Ponude se dostavljaju preporučenom pošiljkom ili se predaju osobno u pisarnici Instituta za fiziku.

Ponuda za sudjelovanje u natječaju u zatvorenoj omotnici mora biti zaprimljena najkasnije do 2. svibnja 2024. godine, u ponoć.

Obilazak prostora koji je predmet ovog zakupa izvršit će se dana 29.travnja 2024. godine

 

V         OTVARANJE PONUDA

Javno otvaranje ponuda će se izvršiti 8. svibnja 2024. godine u 11 sati.

Otvaranju ponuda može prisustvovati zakonski zastupnik (za pravnu osobu) ili predstavnik ponuditelja uz predočenje punomoći.

Odluku o odabiru donosi ravnatelj Instituta za fiziku najkasnije do 22.svibnja 2024.g . Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona ponuda koja uz ispunjenje uvjeta iz natječaja sadrži i najviši iznos zakupnine. Natječaj će se provesti u slučaju kada se na isti prijavi samo jedan ponuditelj, ako udovoljava uvjetima natječaja. O rezultatima natječaja sudionici će biti obaviješteni u roku od 7 (sedam) dana od dana donošenja odluke ravnatelja o najpovoljnijom ponudi.

 

VI        INFORMACIJE

Informacije vezane za Natječaj mogu se dobiti u Odsjeku za pravne i opće poslove Instituta za fiziku, na broj telefona 01/ 4698 838

 

VII      PRILOZI

Katastarski plan oznake k.č.br. 3581, k.o. Centar s naznakom dijela zemljišta koji se daje u zakup.

 

Natječaj

Natječaji će trajati od 24.04.2024. do 02.05.2024. godine.

 

 

IF Ⓒ 2017